Обстоятелствата налагат присъствието на руския президент Владимир Путин в Русия приоритетно, затова

...
Обстоятелствата налагат присъствието на руския президент Владимир Путин в Русия приоритетно, затова
Коментари Харесай

Песков за присъствието на Зеленски в Херсон: Без коментар

Обстоятелствата постановат наличието на руския президент Владимир Путин в Русия предпочитано, затова и той е взел решение да не бъде на срещата на Г-20 в Бали.

Това изясни през днешния ден прессекретарят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков на брифинга си пред публицисти. Въпросът дали Путин ще отиде на срещата на Г-20 бе един от най-важните за съветските публицисти още при започване на годината, когато Русия стартира офанзивата си по отношение на Украйна, съобщи Нюз.бг.

Руската страна взе участие в тази среща на върха на равнище външен министър Сергей Лавров. Затова и по уверението от през днешния ден на Дмитрий Песков който и да е от водачите на Г-20, който има предпочитание да организира срещи с съветската страна, може да го направи " на високо ниво ".

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков не разяснява известията за идването на украинския президент Володимир Зеленски в Херсон.

" Оставяме това без коментар ", съобщи представителят на Кремъл. Той обаче акцентира, че Херсон " е територия на Руската федерация ".

Контролираните от Русия референдумите за присъединение се организираха в Донецката и Луганската национална република, Запорожската и Херсонската област от 23 до 27 септември в това число, а още в идващите дни Кремъл разгласи анексирането им със съответната за това обилна гала.

Херсон е единственият регионален град, който съветската войска съумя да овладее от началото на офанзивата си на украинска територия на 24 февруари, като при отстъплението си предходната седмица от левия на десния бряг на Днепър от Кремъл оповестиха, че това не трансформира " фактическото положение на принадлежност на Херсонска област към Руската федерация ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР